Kahramanmaraş'taki konteyner kentin Suriyeli öğretmenlerinden Mean Sadık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSK ve ÖSO'nun Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı ülkelerinin geleceği açısından çok olumlu gördüğünü söyledi.

Kendisinin de Afrin bölgesinden yaklaşık 3 yıl önce kaçarak Kahramanmaraş'a geldiğini belirten Sadık, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/PKK mensuplarının Afrin'de şehit ettiği ÖSO askerlerini bir tırın arkasında Afrin caddelerinde teşhir ettiği vahşet görüntülerini unutamadığını kaydetti. 

Sadık, Afrin'deki o görüntünün hala gözlerinin önüne geldiğini dile getirerek, "Köylerimize bomba atılıp çocuklarımızın öldürülmesini de hiç unutamıyorum. Bunlar insanlık dışı bir katliam." dedi.

Umutlarının Zeytin Dalı Harekatı olduğunu ve terör örgütünün Suriye'de bir bölgeyi alma amacına ulaşamayacağını dile getiren Sadık, bu terör örgütlerinin Suriye için çok zararlı olduğunun herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.

- "Parçalanmış bir Suriye istemiyoruz"

Sadık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bir tek Suriye istiyoruz, parçalanmış bir Suriye istemiyoruz. Amacımız, tek bir Suriye kalsın. Terör örgütünün bölgede çok büyük işkenceler yaptığını biliyoruz. Bunun için de Zeytin Dalı Harekatı'nı çok yerinde ve olumlu buluyorum. ÖSO ve Türk askeri Afrin'e girerek hem Suriye için hem de halk için çok faydalı bir şey yaptı. Şimdi Afrin'e giren askerler daha sonra Menbiç'e de girecek inşallah. Özgür Suriye Ordusu'nun yardımıyla Türk askeri güzel şeyler yapıyor. Ben buna seviniyorum. Bu harekat Suriye için çok önemli."

Sadık, kendileri Türkiye'de gelecek için çocuklarını yetiştirirken, aynı zamanda da Suriye'nin terörden temizlendiğine dikkati çekerek, "Daha sonra da yetiştirdiğimiz çocuklarımızla biz yeni bir Suriye kurmak için ülkemize gireceğiz. Parçalanmamış bir Suriye kalsın istiyoruz. Biz ve bizim öğrencilerimiz girip kolaylıkla yeni bir Suriye kurabiliriz." diye konuştu.

Öğretmen Teysır Abdullah ise yaklaşık 4-5 yıl önce Afrin'de kaldığını, o bölgenin terör örgütü PYD/PKK'nın çok ciddi zulmüne uğradığını söyledi.

Çatışmalarda öldürülen ÖSO askerlerinin tırlarla Afrin caddelerinde gezdirilme görüntülerine şahit olduklarını ifade eden Abdullah, "Bu eziyet ve işkenceyi Suriye halkı asla unutamaz. Suriye parçalanamaz bir ülkedir. Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Türkiye'nin Afrin'e girerek aslında Suriye halkına yardım ettiğini, bunun böyle bilinmesi gerektiğini vurgulayan Abdullah, şunları kaydetti: 

"Suriye bir bütün olmalı, bölünmemeli. Türkiye'ye bu yardımı için çok teşekkür ederiz. PKK ve PYD çok zulmetti. Zaten onlar Esed'in askeriyle bir olup insanların üzerine bomba yağdırdılar. Çok insan öldürdüler. Yaşlı, kadın ve çocuk herkesi öldürdüler. Bu yapılanları, bu halk unutmayacak. İnşallah ÖSO ve Türkiye'nin yardımlarıyla zulüm ve eziyetten kurtuluruz. Türkiye ÖSO'nun desteğiyle Afrin'e 'Suriye bir devlet' olsun diye girdi ama PYD/PKK Suriye'yi parçalamak istiyor."

- "Bunlar ABD'nin oyunu"

Öğretmen Abdulbasit Hatip de Suriye'de yaşanan olayların arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu söyledi.

ABD ve İsrail'in bölgede yapamadığını PYD/PKK'ya yaptırdığını dile getiren Hatip, "PYD/PKK Amerika ve İsrail'in adamları. Onların adıyla bu işi yapıyorlar. Bunu herkes bilsin ki bunlar ABD'nin oyunu. Başaramayacaklar ama Türkiye'ye de gelmek isteyecekler. Bu teröristleri oyuncak gibi kullanıyorlar. İsrail ve Amerika hangi devlette ne yapmak isterse bunları kullanıyor. Şu anda bunları Suriye için kullandı. Bu anlattıklarımın en büyük şahidi bu son olaylar." diye konuştu.

Suriye'nin geleceği ve Türkiye'nin güvenliği açısından Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediğini ifade eden Hatip, gelecekten umutlu olduklarını sözlerine ekledi.