Kahramanmaraş'tan yola çıkarak Sınıra giden Verenel Derneği temsilcileri, sınır hattında görev yapan Mehmetçik için kurban kesti.  

Verenel Derneği Kahramanmaraş İl Temsilciği tarafından organize edilen program ile Gaziantep'in Islahiye ilçesinde sınır hattında görev yapan Mehmetçiğin yanına giderek 3 adet büyük baş, 3 adet küçük baş kurban kesimi yapıldı.

Bölgede görev yapan komutanlar ve erler tarafından karşılanan dernek temsilcileri kesilen kurbanları Mehmetçiğe teslim etti. Sınır hattındaki birlikte görev yapan Komutanlar ve Erler, Kahramanmaraş'tan sınıra kadar gelerek Mehmetçiği ziyaret etmelerinden duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, ''Buralara kadar gelerek bizleri onurlandırdınız'' dedi.

Verenel Derneği Kahramanmaraş İl Temsilcisi Avukat Mehmet Özkan ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''İslamiyet ile tanıştığımız günden bu güne mazlum halkların hamisi olan milletimizin gözbebeği, kahraman ordumuzun sayısız kahramanlıklarından bir tanesine daha yakın bir zamanda hep beraber şahit olduk. Ordumuz ve polisimizdeki bu güç ve kahramanlık asalette milletimizde var olan İslami ruhtan kaynaklanmaktadır.Dünya devletlerinin gıpta ve kıskançlıkla seyrettiği bu mücadelede, verdiğimiz şehitlerimizde hiç şüphesiz bu zaferin meyveleri olmuş, milletimizin damarlarına zerk edilen taze kan gibi yeniden Osmanlı ruhunu yakalamamıza zemin hazırlamıştır. Bu vesileyle kahraman şehitlerimize Rabbimizden rahmet, yakınlarına sabrı cemil, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Verenel Derneği olarak Mehmetçiklerimize, polisimize desteklerimizi sürdüreceğimizi ve sonuna kadar yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyorum'' dedi.

Yurt içinden ve Yurt dışından bağışcıların destekleri ile Askeri Karakol önünde, Afrin'de metanet ve cesaretle savaşarak muzaffer olan Mehmetçik için dualar ile kesinlen kurbanlar karakol komutanlarına teslim edildi.

Verenel Derneği üyelerinden programa katılan Bekir Salman yaptığı açıklamada, ''İslamın ve mazlum milletlerin, son kalesi son ümidi, ülkemiz; tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvelle yeni bir cephede, canla başla kahramanca bir mücadele verirken, bizler bunu hayranlıkla seyrederek yetinemezdik. Kahraman Mehmetçiğimize sadece dualarımızla değil, ihtiyaç duyulduğunda bedenimizle yanlarında olduğumuzu, gönüllü askerlik başvurusuyla gösterdik. Moral,motivasyon için, dualarımızı ve takdirlerimizi dilden iletmek için bugün buraya kurbanlık hediyelerimizle, gelemeyen kardeşlerimizin hayrına vesile olmak için geldik'' dedi.

Salman sözlerine şöyle devam etti; ''Aylardır verilen mücadele ve tüm yurttan verilen, bazen gözlerimizi yaşartan desteklerin alışılageldiğini, bizi karşılamaya görevli bir  nöbetçi subayın geleceğini düşünürken; toplantı halindeki 20 ye yakın komutanımızın, toplantıyı yarıda bırakıp bizi karşılaması, memnuniyet ve teşekkürlerini bildirmeleri beni çok duygulandırdı. Rabbim onları korusun, güçlerine güç katsın'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Dernek üyesi katılımcılardan Enes Çiftçi ise bu faaliyetleri Dernek olarak sık sık gerçekleştirdiklerini belirterek, İlk günden beri Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatını destekledik. Bugün'de burada Mehmetçiğimize destek amaçlı bulunuyoruz. Kurbanlarımızı kesip kendilerine teslim ettik. Geçtiğimiz ay içerisinde yanlarında olduğumuzu belirtmek için Gönüllü askerlik başvurusunda da bulunduk. Biz ordumuzun her zaman yanındayız'' dedi.