Kocatepe, ilk olarak Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da yaklaşık 15 ay sonra şehit olan er Turgay Karaca'nın ailesini ziyaret etti.

Burada şehidin ailesi ve yakınlarıyla görüşen Kocatepe, daha sonra Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıda şehit olan jandarma astsubay kıdemli üstçavuş Adil Kozanoğlu'nun Akçalı mahallesindeki ailesini ziyaret ederek şehidin babası Duran Kozanoğlu ile bir süre sohbet etti.

Şehidin 2 yaşındaki kızı Berna'ya da yakın ilgi gösteren Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, şehit yakınlarının kendilerine bırakılmış bir emanet olduğunu belirterek, ailenin her türlü ihtiyacında, devletin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Kocatepe, yaklaşık 8 bin şehit yakınının kamu kurumlarında istihdam edileceğini anımsatarak, bu kapsamda kent genelinden 53 kişinin faydalanacağını ifade etti.

Kocatepe, son olarak Şırnak'ta 17 Temmuz 2007'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü'nün ailesiyle bir araya gelerek ailenin ihtiyaç ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyarette, Garnizon Komutanı Kerim Acar, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan'da yer aldı.