Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, öğretmenliğin faziletli ve erdemli bir görev olduğunu, vali olmaması halinde öğretmen olacağını kaydetti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kocatepe, Orta Öğretime Geçiş Sınavı dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen okul müdürleri toplantısına katıldı.

Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğine ilişkin bilgiler verdi. Öğretmenlik mesleğinin önemini anlatan Kocatepe, "Vali olmasaydım öğretmen olurdum. Çünkü öğretmenlik faziletli ve erdemli bir görevdir" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta eğitim ve özellikle derslikler anlamında önemli bir hamlenin yapıldığını belirten Kocatepe, şunları bildirdi:

"Kahramanmaraş'ta okulların fiziki yapıları hızla iyileştiriliyor. 2013 yılı itibariyle iki bin derslik inşa ettik. 2015 yılında bütün okullarımızın normal eğitime geçmesini planlıyoruz. Sınıf mevcutlarının ise 30'a inmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Bu çalışmalara okul müdürlerinin de iştirak etmesi gerekiyor. Okulların her türlü ihtiyaçlarını gidermek için çaba göstermeleri gerekiyor."

Okul müdürlerinden kentteki eğitim kalitesinin artması için velileri de işin içine katmalarını isteyen Kocatepe, "Öğrencilerin başarıları için fikir alış verişi içinde olunması istiyorum. Okullarımızın nüfus daireleri gibi 'vatandaş gelirse hizmet ederiz yoksa otururuz' zihniyeti içerisinde olunmamasını istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kocatepe, okullarda öğretim sorununun olmadığını asıl sorunun eğitim olduğuna dikkat çekti, okul müdürlerinin eğitim konusunda gerekli fedakarlığı göstermelerini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ise sınav hakında okul müdürlerini bilgilendirdi.