Cumhuriyetin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Trabzon caddesinde tören düzenlendi.
Valilikte başlayan kutlamalar kapsamında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, tebrikleri kabul etti. Trabzon caddesinde devam eden törende saygı duruşunda bulunulması sonrasında İstiklal Marşı okundu. 

Vali Güvençer, Albay Şahin ve Başkan Erkoç, araç üzerinden meydanda toplanan vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdiği kutlama mesajı da okundu.

Törende konuşan Vali Güvençer, İçinde yaşadığımız sürecinin bize vatan olan bu aziz coğrafyanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğunun idraki ve bu idrakin bizlere kazandırdığı büyük kuvvet gurur ve kararlılıkla yüreklerimizi, ellerimizi, hislerimizi birleştirdiğimiz bu kutlu günde Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın onuru içerisinde oldukları söyledi.

Güvençer şunları söyledi:

"Hürriyet sevdalı bir millet bu sevda uğruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, büyük felaketler pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiş büyük zaferlerle kazanılıp yeniden diriliş ve varoluş mücadelesinin muhteşem başarı öyküsüdür. Bu başarının sonucunda Türkiye Cumhuriyeti hepimize kurulmuş emanettir. Emanetimiz olan en kutlu armağan bu kutlu günümüzü ve geleceğimizi aydınlatanparıltısıyla egemenlik tacını başlarımıza koyan cumhuriyet kahramanlarını başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını vatan evlatlarını milletle, şükranla, rahmetle yad etmek boynumuzun borcudur. Ruhları yad olsun"

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE CUMHURİYET COŞKUSU FOTO GALERİ

Tören, okunan şiirlerin ardından tören geçişiyle sona erdi.

Törene AK Parti Milletvekili Uğur Dilipak, MHP Milletvekil Sefer Aycan, İl Jandarma Komutanı Çoşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve diğer ilgililer  katıldı.