Kahramanmaraş merkez ve Elbistan, Afşin, Göksun, Pazarcık, Türkoğlu, Çağlayancerit, Ekinözü ve Andırın ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Tüm yurtta  olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kahramanmaraş’ta da kutlandı.

İlk olarak Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile  başlayan kutlama törenleri Kahramanmaraş Valiliğinde tebriklerin kabulü ile devam etti.

Atatürk Meydanında gerçekleştirilen kutlama törenlerinde Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Uğur Bülent Acarbay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Atatürk anıtına çelenkleri sundular.

Çelenklerin sunumunun ardından bugün  saat 9.00`da  Kahramanmaraş Valiliğinde tebriklerin kabulü gerçekleştirildi.

Tebriklerin kabulünün ardından protokol mensupları tören alanına geçtiler.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Uğur Bülent Acarbay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, askeri bir araçla tören alanında bayrama katılanların  bayramlarını tebrik ettiler.

Kahramanmaraş Valisi vahdettin Özkan’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının yapılmasının ardından şiirler okundu.

Şiirlerin okunmasının ardından geçit  töreni başladı ve sırasıyla öğrenciler, gaziler, askerler geçit resmini tamamladılar.

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin ve Andırın ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Elbistan ilçesinde, Kaymakam Tuncay Akkoyun'un makamında tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstü önünde düzenlenen törenle devam etti.

Alanda, Kaymakam Akkoyun, Belediye Başkan Vekili Kahraman Koç, Cumhuriyet Meydanında resmi geçide katılanların bayramını kutladı.

Kaymakam Akkoyun, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin daha güçlü olduğunu vurguladı.

Hainlere rağmen Türkiye'nin yoluna devam ettiğini dile getiren Akkoyun, "Türkiye Cumhuriyeti, bölgesindeki bütün olumsuzluklara, içteki ve dışarıdaki hainlere rağmen büyük bir kararlılıkla yoluna devam etmekte ve bu yürüyüşte önüne çıkan, çıkarılan bütün engelleri aşacak güçlü ve kararlı iradeyi tereddütsüz ortaya koymaktadır." diye konuştu. 

Akkoyun, Türkiye'nin çok daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke haline gelmesi için önünde hiçbir engel olmayacağının altını çizdi. 

Cumhuriyet konulu şiirlerin okunduğu kutlama, tören geçişiyle son buldu.

HABER FOTOĞRAFLARI

- Andırın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Andırın ilçesinde törenlerle kutlandı.

Andırın Kaymakamı Ömer Kıraç'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından bayram kutlamaları Atatürk Ortaokulu Bahçesinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam Kıraç ve Belediye Başkanı Baki Tezcan, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. 

Kaymakam Kıraç, törende yaptığı konuşmada, millet olarak çok zor şartlarda kurulan Türkiye Cumhuriyetini, muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için 93 yıldır mücadele edildiğini belirtti.

Şartlar ne olursa olsun tarihe geçen bir İstiklal mücadelesi ile kurulan ve Cumhuriyetle taçlandırılan devlete yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce ve kararlığa sahip olduklarını dile getiren Kıraç, şunları kaydetti:

"78 milyon olarak ortak geçmişimizden aldığımız güçle ortak geleceğimize yürümeye devam edeceğiz. Tek millet, tek bayrak ve tek vatan ilkeleri etrafında birleştiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. 15 Temmuz gecesinde de gördüğümüz gibi, bu millet birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiği sürece iç ve dış mihraklar devletimize ve milletimize zarar veremeyecektir. Vatan, millet, bayrak sevgisi, şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğilmek gazilerimizi, şehit ailelerimizi kutsal birer emanet olarak almak, inancımızın ifadesidir."

Kıraç, 15 Temmuz gecesi ihanet çeteleriyle mücadele eden, millete ve terörle mücadele eden tüm kahramanlara minnet ve şükran borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo sunumunun ardından, okunan şiirlerle devam eden kutlama programında öğrenciler, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Andırınlı şehitlerin fotoğraflarını göğüslerinde taşıyarak yürüdü.

- Afşin

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Afşin'de düzenlenen törenle kutlandı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ın, Hükümet Konağında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalar, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün çim sahasında devam etti.

Törende Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve Afşin Belediye Başkanı yardımcısı Nusret Karataş, öğrenciler ile vatandaşların bayramını kutladı.

Afşin Kaymakamı Budan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yıl dönümünü coşkuyla ve gururla tüm yurtta kutlandığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, yüce milletin, özgürlüğünün ve bağımsızlığının bir timsali olduğunu söyleyen Budan, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı, büyük bir coşku içerisinde ve en büyük bayramımız olarak kutluyoruz. Bu dünya var olduğu müddetçe bu bayramı kutlamaya devam edeceğiz. Ülkemiz, aylarla ifade edilebilecek bir süre içerisinde çok büyük bir badire atlattı. Ülkemiz ve milletimiz hain bir darbe girişimine maruz kaldı. En son 15 temmuz gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi'ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı. 

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, akrobasi gösterisi ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden etkinlikte Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlama, tören yürüyüşüyle son buldu.