Başkan Erkoç, Kahramanmaraş'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ahir Dağı'nda yapımı devam eden Yedikuyular Kayak Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, merkezi, Ocak ayı içerisinde vatandaşların kullanımına açacaklarını belirtti. 

YEDİKUYULAR FOTOĞRAFLARI - TIKLA
Kayak merkezinin Kahramanmaraş’ın gelişimi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Erkoç, “Çünkü Kahramanmaraş’ta kış turizmiyle ilgili hiçbir faaliyet yoktu. Hatta insanlarımızın kışın gidebileceği bir alanda yoktu. Zaman zaman insanlarımız bu bölgeye çıkıyorlardı ama altyapı olmadığı için çok fazla bir kullanma durumu da olmuyordu" dedi. 

"20 dakikada ulaşılıyor"
Yedikuyular Kayak Merkezi’nin kayak pistleri, teleski, telesijey gibi hizmetlerle çok önemli bir tesis olacağını belirten Başkan Erkoç, "Burası kışın yağan kar sebebiyle kış sporları merkezi haline gelecek, yazın da önemli bir mesire alanı olacak. İnsanlar ferahlamak için yazın 20 dakika içinde buraya gelebilecek. Tesislerimize sadece Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi değil civar illerimizden de misafirlerimizi bekleyeceğiz" diye konuştu.
Yedikuyular Kayak Merkezi için turizm işletmecilerinden teklifler almaya başladıklarını söyleyen Başkan Erkoç, şunları kaydetti:
"Biz tesisleri yaptık ve şu anda özel sektörden de yoğun bir otel yapımı için talep var. Bizim de hedeflediğimiz buydu. Onlara da burada otel yapımı için yer tahsis edeceğiz. Hem kışın hem de yazın insanlar burada hoşça vakit geçirecekler. Kahramanmaraşımız yaklaşık 2 bin metre yüksekliğinde çok mükemmel bir alan kazandı. Bu alanı Kahramanmaraş’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."