Aydın, “Suriye'nin Bayırbucak Türkmenleri üç gündür Rusya’nın havadan ve denizden bombardımanı, Suriye birlikleri ile Hizbullah Şii milislerinin karadan saldırılarına maruz kalıyorlar. Muhtelif noktalara helikopterlerle indirilen birliklerinde katılımı ile muharebelerin şiddeti her geçen dakika artarak can kayıplarına ve onarılamaz büyük tahribata yol açıyor.
Saldırıya geçen güçlerin hedef gözetmeksizin vurdukları 27 Türkmen köyünün yer aldığı Türkmen Dağı civarında seksen binden fazla sivilin yaşamı tehdit altında. Üç gündür süren çatışmalarda çok sayıda şehit ve yaralının olduğu, 18 köyünü boşaltan Bayırbucak Türkmenleri ellerindeki kısıtlı silah ve mühimmatla; kendilerine ağır silahlarla saldıran kuvvetlere karşı direniyor, Lazkiyenin batısındaki Selme İlçesi ve özellikle stratejik öneme sahip Burcu'l Kasap Tepesini savunuyorlar.
Çok kısa zaman içinde masaya oturmaya hazırlanan Suriye kendisini destekleyen Rusya ve İran’ın himaye ve desteği ile müzakereler başlamadan önceki kısa sürede azami ölçüde bölgeyi ele geçirmeye çalışıyor.
Hükümetimizin Rusya’yı Büyükelçi marifeti ile uyararak başladığı diplomasiyi; Birleşmiş Milletler'i olağanüstü toplantıya çağırarak Suriye ve İran’ı da kapsayacak şekilde daha etkili olarak sürdüreceğini umuyoruz. En kısa zamanda uluslararası hukuk ve insani değerlerin devreye girerek; başta Türkmenler olmak üzere bölgedeki tüm sivil ve masum insanların can güvenliğinin temin edileceğine inanmak istiyoruz.
Türkiye’nin güvenliğini yakından tehdit eden bu tehlikeli gelişme karşısında ülkemizin kamuoyunun sessiz kalmamasını, yasal sınırlar içinde kalmak koşulu ile tepki gösterilerek devletimizin bu gelişmelere karşı ortaya koyduğu stratejilere istikamet ve dayanak teşkil etmesini bekliyoruz. Kahramanmaraş Yörük Türkmen Derneği olarak Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerini tehdit eden son gelişmeleri ENDİŞE ile takip ediyoruz. Allah yardımcıları olsun kankardaşlarım.
 Zafer inananlarındır.  Zalimler bir gün yok olup gideceksiniz akıttığınız kanın hesabını bu dünyada vermezseniz belki, ama Allah katında vereceksiniz. Allah’ın Gazabı zalimlerin üstüne olsun” dedi.