Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre hafta genelinde ise Karadeniz bölgelerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Pazartesi günü Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Amasya, Çorum, Yozgar, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Karaman, Sivas, Ordu, Tokat, Osmaniye, Hatay, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Giresun, Rize, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Artvin'de sağanak yağış etkili olacak.

Salı günü sağanak yağışların devam etmesi bekleniyor. orta ve doğu Karadeniz'de etkili olacak olan sağanak yağışlar Kırşehir, Kayseri ve Osmaniye'de etkisini gösterecek.

ÇARŞAMBA GÜNÜ KAHRAMANMARAŞ'TA SAĞANAK YAĞIŞ 

Çarşamba günü Kahramanmaraş'a sağanak yağış geliyor. Ülkenin kuzeyinde etkili olacak olan sağanak yağışlar Kahmaranmaraş, Kayseri, Nevşehir, Kütahya, Malatya, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Kars'ta etkili olacak.

Perşembe günü sağanak yağış kuzeyde etkili olmaya devam edecek. Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıklar hissedilir derecede olacak.

Haftanın son gününde ise hava durumu perşembe günü ile benzerlik gösterecek. Kuzeyde etkili olan sağanak yağış güneyde sıcak hava olarak kendisini gösterecek.