Kahramanmaraş ve Gaziantepli siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri uluslararası havaalanı yapılması planlanan Pazarcık ilçesine bağlı Karabıyıklı mevkinde inceleme yaptı.

Kahramanmaraş'ta bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kocatepe ile Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın yanı sıra milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen brifingin ardından heyet, havaalanı yapılması planlanan Pazarcık ilçesine bağlı Karabıyıklı mevkindeki platoyu inceledi.

Kahramanmaraş Valisi Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri ön görüşmenin ardından alanda inceleme yaptıklarını söyledi.

Bir yere havaalanı yapılabilmesi için birçok kriter bulunduğunu ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:

"Tabi ki biz teknik kişi değiliz. Konuyla ilgili bakanlıkların teknik elemanları gerekli incelemeyi yapacaklar. Biz araziyi gördük. Gaziantep'ten gelen siyasiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de bu konuyla ilgilenerek bize destek verdiler. Talebimizi zaten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına yazmıştık. Havaalanı yapımı bakanlığın yapacağı incelemenin ardından teknik heyetin vereceği rapora bağlıdır."

Toplantıya AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu ile AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu ve Nevzat Pakdil, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da katıldı.