Antalya’da, öldürülen 3 yaşındaki Hira ile 5 yaşındaki Ela Su ile intihar eden katil baba Göksel Akşeker’in cenazeleri, Kahramanmaraş’ta ayrı mezarlıklarda defnedildi. Önce Ela Su’nun daha sonra Hira’nın cenaze namazlarını kıldıran imam, cemaatten helallik istemeyerek, “Bu yavrularımız sabidir, günahsızdır, cennet kuşlarıdır. Bunların günahı yoktur, helallik istenilmez. Bunlar, inşallah yakınlarına şefaatçi olacaktır” dedi.

Dua okunmasının ardından omuzlara alınan kardeşlerinin cenazeleri, Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı’na götürülerek, burada toprağa verildi. Anne Akşeker, kente gelen bakanların korumalığını yapan ekipler tarafından polis aracıyla mezarlığa götürüldü. Göksel Akşeker ise Şeyh Adil Mezarlığı’nda defnedildi.

Bana ‘Tahliye oldum’ dedi

Çocuklarını kaybetmenin acısını yaşayan Şura Akkök Akşeker, eşinin çete kurmak, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapmak gibi suçlar nedeniyle 16 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anlatarak, şunları söyledi: Cezaevinde yatıyordu 2,5 yıldır. İçeriden bir arkadaşı yardım ediyor, para ayarlıyorlar. Dışarıdan katip ayarlıyorlar. Savcının, hakimin bilgisayarına girip, caninin dosyasını düşürüyorlar. Açık cezaevine aldırıyorlar sonra bu adam, firar ediyor. Bana da firar ettiğini söylemeyip, tahliye olduğunu ve çocukları görmek istediğini söylüyor. ‘Güzellikle getir, benim niyetim kötü değil. Gelmezsen ben geleceğim. Oraya beni getirtme’ diyor. Ben de çocuklarımı göstermek için gittim. Beni tuzağa düşürdü.

İki çocuğumun önünde vurdu

ANNE AKŞEKER şunları anlattı: İki kız çocuğumun gözü önünde beni vurdu. Akciğer, karaciğer ameliyatı oldum. Günlerce yoğun bakımda yattım. Beni ‘öldü’ sandı çocuklarımı kaçırdı. Savcıya, polise gittim ‘Ailesi görüşüyor. ‘Ya bu adamla barışacaksın ya da daha kötü şeyler olacak’ dediler. Ben de ‘Barışmayacağım, çocuklarımı verin’ dedim. Sonra annesini şikayet ettim. Annesi, benden para istedi, 5 bin lira. ‘Çocukların aç’ dedi. Bulup, gönderdim, sırf çocuklarım için para gönderdim ve annesine ‘Yerini söyle’ dedim. ‘Hasret kalacaksın çocuklarına, söylemeyeceğim’ dedi, attığı mesajlar da duruyor.