ALMANYA'nın Duisburg kentinde Türk esnafın hesaplaşmasında 44 yaşındaki Kadir Köroğlu'nun silahından çıkan kurşunlarla yaşamını yitiren Mustafa Yıldız'ın cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi cami avlusunda toplanan Mustafa Yıldız'ın kardeşi ve akrabaları, gözyaşlarını tutamadı. Mustafa Yıldız'ın eşi ve kızı, cenazenin defni için bir gün önce Kahramanmaraş'a gittiği için cenazede bulunamadı.

Duisburg DİTİB Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında, geçen perşembe akşamı tabancayla öldürülen Mustafa Yıldız'ın kardeşi Adem Yıldız, akrabaları, arkadaşları ve kalabalık bir cemaat hazır bulundu. Yağmur nedeniyle cenaze namazı cami içerisinde kılındı. Cenaze namazını kıldıran Duisburg Merkez Camisi Din Görevlisi Yusuf İncegeliş, namaza katılan kalabalıktan Mustafa Yıldız için helallik istedi ve "Allah böyle acıları kimselere göstermesin" diyerek dua etti. Cenaze namazı sırasından Mustafa Yıldız'ın akrabası kadınlar da ikinci katta saf tuttu.

Ölümüyle Duisburglu Türkleri yasa boğan Mustafa Yıldız'ın cenazesi, uçakla memleketi Kahramanmaraş'sa götürülecek. Cenaze Afşin'de toprağa verilecek.

OLAY NASIL OLDU?

Marxloh semtinde tatlı ve fırın işleri yapan 44 yaşındaki Kadir Köroğlu, dükkanın sahibi Mustafa Yıldız ile su ve elektrik borçları yüzünden tartıştı. Perşembe akşamı işyerine giden Kadir Köroğlu, arabasının içinde yanında eşi ve 11 yaşında kızı bulunan Mustafa Yıldız'a silahıyla mermi yağdırdı. 41yaşındaki Yıldız, kızı ve eşinin gözleri önünde öldü. Mustafa Yıldız'ı öldüren Kadir Köroğlu'nun daha sonra dükkanda gördüğü kardeşi Adem Yıldız'a 4 el ateş açtığı ancak kurşunların şans eseri isabet etmediği belirtildi. 4 çocuk babası Kadir Köroğlu, cinayetin ardından polise teslim oldu.