Göksun ilçesine bağlı Ericek beldesinde yaşayan şehit annesi Emiş Esendere'nin, dönemin Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'a müracaatının ardından aileye ev yapılması için başlatılan çalışma kapsamında Kahramanmaraşlı bir grup iş adamı, evin yapımını üstlendi. 
     Kahramanmaraş Belediyesi'nin açtığı ihaleden alınan araziye 50 bin TL'ye yapılan evin tapusu ve anahtarları, iş adamları tarafından aileye teslim edildi. 
     
     -''Yıkılır diye evimize çıkamamışlardı''- 
     
     Gazetecilere açıklamada bulunan anne Emiş Esendere, evin yapımında desteklerini esirgemeyen başta Mehmet Niyazi Tanılır olmak üzere iş adamlarına teşekkür ederek, mutluluğunu dile getirdi. 
     Göksun'daki evlerinin kötü durumda olduğunu anlatan 4 çocuk annesi Esendere, şunları kaydetti: 
     ''Şehit oğlumun cenazesinde, 'yıkılır' diye evimize çıkamamışlardı. Evimizin durumu için Kahramanmaraş Valiliği'ne müracaat etmiştik. Onlar da bize sahip çıktı. Tayini çıkan valimiz Mehmet Niyazi Tanılır öncülük etti, iş adamları da evimizi yaptı. Allah hepsinden razı olsun. Evimizin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, oğluma da Allah'tan rahmet diliyorum.'' 
     Beraber yaşadığı çocuklarından birinin engelli olduğunu ifade eden Esendere, ''Devletin verdiği maaşla geçimimizi sağlıyoruz. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan oğlum da destek çıkıyor'' diye konuştu.