15 Temmuz Cuma akşamından itibaren sokaklarda ve meydanlarda olan Kahramanmaraşlılar darbe girişimine, araç konvoyları ve meydanları doldurarak tepki göstermeye devam ediyor.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, AK Parti İl Başkanlığı yanındaki platformda yaptığı konuşmada, Allah'ın izni ve milletin sağduyusuyla meydanlarda olduklarını, Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek emirle meydanları boşaltacaklarını söyledi.
Paralel yapının devlet içerisinde sızmış bütün organlarının devlet içerisinden temizleneceğini belirten Dilipak, şunları ifade etti:
"Bunlar ya akıllanacaklar, ben pişman oldum demeleri yetmez, pişman olmadan önce ne yapıyorlarsa bunu devlete söylemeleri karşılığında affedebiliriz. Kendilerini deşifre etmeleri kaydıyla affedebiliriz ama millete kurşun sıkmış hiçbir ferdi asla ve asla affetmeyeceğiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, darbe konusunda  'bu konuda yetki TBMM'nindir' dedi. Bu lafı söyledikten sonra o gruptaki tüm milletvekilleri idamın gelmesi konusunda hem fikir olmuştur. Allah izniyle hiçbir şekilde millete kurşun sıkanları affetmeyeceğiz."
AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan ise meydanlarda kalmaya devam edeceklerini, demokrasi nöbetini tutmaya devam edeceklerini, milli iradeyi korumaya devam edeceklerini bildirdi.
Meydanların dolup taştığını ve bu belayı da atlatacaklarını belirten Doğan "Şu anda yarından itibaren devletin tüm kurumlarında, bunların ne kadar işbirlikçisi varsa, ne kadar militanı varsa, ne kadar uyuşturulmuş haşhaşi varsa hepsini jiletle kazıyacağız. Artık bu Fetullah denen alçak ve onun uyuşturdukları bu milletin başına bela yağdırmayacak yeter artık. " dedi.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir de 15 Temmuz'da halkın ne kadar sağ duyulu ve feraset sahibi olduğunu anladığını söyledi.
15 Temmuz akşamı darbenin altından kalkıp kalkılamayacağını belli olmadığını anımsatan Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: 

DAREYE DİRENEN KAHRAMANLAR - FOTO GALERİ

"Çünkü darbenin boyutunun ne olduğunu bilmiyorduk ama binlerce insana buraya geldi. O gün ilk saatlerde binlerce Kahramanmaraşlı buraya geldi ama binlerce Ankaralıda Ankara'ya gitti, milyonlarca İstanbullu da İstanbul'a gitti. Siz sonuçlarının ne olduğuna bakmadınız, siz değerlerinize sahip çıkmak için oradaydınız belki o gün orada hepiniz arada ölecektiniz, hepimiz ölecektik ama onu göze alıp gelmişsiniz. Bu her türlü övgünün üstündedir."
Eski Milletvekili Sıtkı Güvenç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Bilal Debgici de terör örgütüne sert tepki gösterdi.