SİİRT’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı, olayda 8 asker şehit oldu.

Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola tuzakladıkları bombayı, bugün öğleden sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden 8’i şehit düşerken, yaralı askerlerin olduğu belirtildi.

Siirt-Şirvan-Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların menfeze yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi uzaktan kumanda ile patlattığı saldırıda şehit olan 8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü.
Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.

Teröristlerce haince öldürülen Ömer Erüstün'ün Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden olduğu öğrenildi.

Şehit Er Erüstün’ün Afşin'deki dedesine ve ninesine sakinleştirici verildi

Şehit Ömer Erüstün

Siirt’tin Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK’lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombanın patlaması ile şehit olan Er Ömer Erüstün’ün dede evine ateş düştü. Tansiyon hastası olan şehit dedesi ve ninesine sağlık ekipleri sakinleştirici ilaç verdi.

Şehit Ömer Erüstün'ün Afşin’deki aynı adını taşıdığı dedesinin evinde üzüntülü haberi duyduğu an tansiyon hastası olan ninesi ve dedesine sağlık çalışanları tarafından müdahale yapıldı. Tansiyonları kontrol edilen ve sakinleştirici verilen dede ve ninesi teröre lanet okudu. 

Erüstün'ün anne ve babasının İstanbul’da yaşadığı ve dedesinin Afşin Pınarbaşı Mahallesinde ikamet ettiği ve galericilikle uğraştığı öğrenildi.