Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 32 yaşındaki Elbistanlı polis memuru Durmuş Polat’ın acı haberi, ailesine tez ulaştı. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Menderes ve anne Rahime Polat’ın, “Yiğidim senin yerine ben öleydim” feryatları yürekleri dağladı. Polat’ın şehit olmadan 2 saat önce anne ve babasıyla telefonla görüştüğü bildirildi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iken, geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesine giden Elbistanlı polis memuru Durmuş Polat, sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede özel bir kargo şirketine ait aracı durdurmaya çalışan polis ekiplerine, aracın içinde bulunan teröristler tarafından ateş açılması sonucunda ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Polat, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Aynı olayda 3 polis memuru da yaralandı.

Polat’ın acı haberi, Esentepe Mahallesi Kardelen Sokak’ta yaşayan ailesine tez ulaştı. Baba Menderes ve şehidin kardeşi Uğur Polat’a acı haber Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Menderes Polat, güçlükle sakinleştirilirken, "Yiğidim gitti, senin yerine ben öleydim oğlum" diye feryat etti. Evde bekleyen anne Rahime Polat ve diğer yakınları ise ambulans eşliğinde gelen kalabalığı görünce acı ve gözyaşına boğuldu. Anne Polat, diğer 2 çocuğuna sarılarak gözyaşı döktü.

ŞEHİT DURMUŞ POLAT FOTO GALERİ

Şehit polis Polat’ın 3 yıl önce kardeşiyle birlikte aynı gün evlendiği öğrenildi. Eşiyle birlikte Nusaybin’de yaşayan Polat’ın, tarih öğretmenliği mezunu olduğu ve 3 yıl önce de polislik mesleğine başladığı belirtildi.

2’si erkek, 1’i kız 3 kardeşin en büyüğü olan şehit polis Polat’ın cenazesinin yarın Elbistan’a getirileceği ve doğum yeri olan Afşin ilçesine bağlı Kabaağaç Mahallesi’nde defnedileceği bildirildi.

Öte yandan, Polat'ın şehit olmadan 2 saat önce anne ve babasıyla telefonla görüştüğü bildirildi.