Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan şehit Sarıkaya'nın naaşı, Ulu Cami'ne getirildi. Şehidin babası Ömer Sarıkaya törende metanetini korurken, anne Pakize Sarıkaya ve kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Anne Sarıkaya, askeri personel tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

 Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, baba Sarıkaya'ya başsağlığı diledi.

Baba Sarıkaya "Vatan sağolsun. Alan da kendi veren de kendi" dedi. Anne Sarıkaya ise "Kuzum, ciğerim. Vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında taşınan şehit Sarıkaya'nın naaşı, Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı köyünde konuşlu bulunan 2. Piyade Bölük Komutanlığına ait Kobra tipi zırhlı aracın, devriye görevi dönüşü Ormanlı köyü yakınlarında devrilmesi sonucu er Sarıkaya şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.