Acı haberi almasının ardından fenalık geçiren şehidin dedesi Ömer ve ninesi Lemanur Erüstün, 112 Acil Servis ekiplerince Afşin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaymakam Ali Edip Budan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, hastaneye kaldırılan dede ve nine Erüstün'ü ziyaret ederek acılarını paylaştı.

Dede Erüstün, kendi ismini taşıyan torunu Ömer'in en son izne geldiğinde yanına uğradığını söyledi.

Eşiyle birlikte saat 02.30'a kadar uyumadığını ve sabah namazını beklediklerini anlatan Erüstün, şöyle konuştu:

"Namazı kıldık yattık ama yine uyuyamadık. Eşime seslenerek Allah Allah bugün bizde bir şeyler var hiç uyuyamadık dedim. Öğleden sonra Siirt'te patlama olduğunu ve 8 askerimizin şehit olduğunu öğrendim. İçime bir ateş düştü ve haberleri izlemeye başladım. Haberleri takip ettim ama isimler çıkmadı. Daha sonra çarşıya indim. Berber dükkanında konuşurken duydum hemen İstanbul'da olan babasını aradım ve torunumun şehit olduğunu öğrendim. Torunumun şehit haberini duyunca çok üzüldüm."

Nine Lemanur Erüstün ise torununun sık sık kendilerini İstanbul'da yaşayan ailesinin yanına götürmek istediğini anlattı.

ŞEHİT ÖMER ERÜSTÜN FOTOGALERİ

Zaman zaman göz yaşlarını tutamayan nine Erüstün, "Ben, torunumu bir kurşuna şehit mi verecektim? O torunlarımın başıydı. Buraya izne geldi, tekrar askere gitti" dedi.

Evinin her köşesinde şehidin fotoğraflarının asılı olduğunu aktaran nine Erüstün, "Böyle mi olacaktı? Ömer'im gel burada askerler var. Hepiniz Ömer'imin düğününe mi toplandınız?" diye ağıt yaktı.

Şehidi kendisinin büyüttüğünü dile getiren Erüstün, "Buradan para gönderiyorduk 'harcasın' diye, 'ben maaşı çok alıyorum' diye paramızı bile almıyordu. Bizler senin hangi iyiliğini unutalım şimdi. Askerleri çok severdi, asker elbisesi görünce 'ben de böyle asker olacağım babaanne' derdi. Askere gideceği günü hesaplardık. Bunun için mi hesapladık kuzum senin askerliğini? Şehit olacakmış meğer askerde. Ömer'im mekanın cennet olsun" dedi.

Bu arada dede ve nine Erüstün, şehit cenazesinin Afşin'e getirilmesini talep etti.