Şehit Sayıl'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere merkez Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesindeki babaevine götürüldü.
Burada ailesi ve yakınları Şehit Sayıl'ın tabutuna sarılarak bir süre gözyaşı döktü. Anne Songül Sayıl, "Yavruma kalleşler pusu kurmuş. Erkekseniz karşısına çıksaydınız" dedi. 

Babaevinde helallik alınmasının ardından Şehit Ömer Sayıl'ın naaşı, kalabalık bir konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirildi.

Meslektaşlarının omuzlarında katafalka konulan Şehit Polis Ömer Sayıl için düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil ve İmran Kılıç, İl Jandarma komutanı Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Kilis Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende protokol üyeleri, şehidin babası Abdullah ile annesi Songül Sayıl'a taziye dileklerini iletti. Şehidin annesi, kız kardeşleri ve eşi Ülkü Sayıl, tören boyunca resmine bakıp, öptü. Kadın polisler ve sağlık görevlileri de şehidin eşi, annesi ve kardeşlerinin yanından ayrılmadı.

Şehit Özel Harekat Polisi Ömer Sayıl'ın cenazesi, Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından görev yaptığı yerdeki silah arkadaşlarının omuzlarında Şeyh Adil Mezarlığına taşındı. Naaşın mezarlığa götürülüşü sırasında vatandaşlar, büyük bir Türk bayrağı açtı.

ŞEHİT ÖMER SAYIL FOTO GALERİ

Şehit Ömer Sayıl'ın cenazesi, Şeyh Adil Mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

Eşi öğretmen olan Şehit Özel Harekat Polisi Ömer Sayıl'ın, 2 yaşında Zeynep Zişan ve 4 aylık Şüheda adında kızları olduğu öğrenildi.