Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Dobur, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Filo Komutanlığındaki törenin ardından, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Kahramanmaraş'a getirilen şehit Dobur'un cenazesi, kalabalık bir konvoyla "helallik" alınmak üzere Andırın ilçesi Darıovası Mahallesi'ne götürüldü.

Şehidin annesi Elif, babası Nuri ve eşi Hasibe Dobur ile kardeşleri ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Dobur'un Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra cenaze aracıyla Tufanpaşa Mahallesi'ndeki Tufanpaşa Camisi'ne getirilerek, meydanda kurulan katafalka konuldu.

Şehidin 4 yaşındaki kızının tabuta sarılıp "babamı istiyorum" diyerek gözyaşı dökmesi ve babasını asker selamıyla uğurlaması duygusal anlar yaşattı.

"Ciğerim yanıyor yavrum" diyerek askerlere sarılan anne Elif Dobur'u çocukları ve askerler teskin etmeye çalıştı. Şehidin eşi Hasibe Dobur'un sürekli tabuta sarılarak, "Ben seni çok sevdim Mustafam beni bırakıp nereye gidiyorsun. Şehidim hakkını helal et" diyerek ağıt yaktı. 

Törene katılan vatandaşlar tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

HABER FOTOĞRAFLARI

Kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, Darıovası mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evli ve 1 çocuk babası Dobur'un 9 kardeşinden en küçüğü olduğu öğrenildi.