Cenaze töreninde teröre lanet yağdıran şehit eşi Emel Parlak, “Iğdır başlarına göçsün onların, helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum bu toprağa, Başbakanım gel bana da ceza ver, şehit eşiyim. Şehit ailelerine ceza veriyorlarmış, gel bana da ceza ver şimdi, gel beni de al, benim canım yandı, bana da versinler ceza, nereyi kazandık, Iğdır’ı mı kazandık, hepsi onların olsun, başlarına göçsün.” diye tepki gösterdi. 
Iğdır’da şehit edilen başkomiser Mehmet Parlak için Göksun’da tören düzenlendi. Göksun Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naşı, Harbiye Mahallesindeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehit başkomiser için Göksun Kaymakamlığında resmi tören yapıldı. Törende şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi. Daha sonra şehidin tabutu polis korteji eşliğinde omuza alınarak Göksun Ulu Camii önüne getirildi. Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ile şehidin babası Ömer, annesi Özgül, eşi Emel Parlak ile kardeşleri, akrabaları ve binlerce kişi katıldı.

ŞEHİT EŞİ: “BAŞBAKANIM GEL BANA DA CEZA VER, ŞEHİT EŞİYİM”

Cenaze namazı öncesi tören alanına gelen şehit Mehmet Parlak’ın eşi Emel ile annesi Özgül Parlak oğlunun Ay Yıldızlı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Teröre lanet yağdıran şehit eşi: “Nereyi kurtardık şimdi? Iğdır başlarına göçsün onların, helal etmiyorum kocamın kanını, helal etmiyorum bu toprağa, etmiyorum hiç uğruna gitti hepsi, nereyi kazandık şimdi? Nereyi? başbakanım gel bana da ceza ver, şehit eşiyim. Gel bana da ceza ver şimdi, gel beni de al, benim canım yandı, bana da versinler ceza, şehit ailelerine ceza veriyorlarmış, bana da versinler, kim sorumluysa hepsinin ciğeri yansın, benim kocam savaşta ölmedi, cinayet işlediler, bomba döşediler, ne yaptınız Allah'ın belaları, niye yaptınız? Nereyi kazandık? Iğdır’ı mı kazandık? Hepsi onların olsun, başlarına göçsün.” diyerek tepkisini dile getirdi. 

HABER FOTOĞRAFLARI

“DEVLET BÜYÜKLERİ YARIN NE OLACAK ONU AÇIKLASINLAR”

Şehit başkomiserin bir yakını ise devlet yetkililerine seslenerek şöyle konuştu: “Hepsi gitti, 10 dakika dikilemediler burada, dün şehit oldu bugün namazını kılıyoruz, yarın ne yapacaklar, onu açıklasınlar devlet büyükleri yarın ne olacak? Güneşte sıkıldılar gittiler.” dedi. Şehidin bir arkadaşı da göz yaşı dökerek: “Sen yaşıyorsun, sen ölmedin, şehitlerimiz ölmez vatanlarımız bölünmez, hepimiz buradayız, aslanım benim.” 

Daha sonra, 4 yıllık evli olan Mehmet Parlak’ın cenazesi İl Müftü vekili Davut Polat’ın öğle namazı müteakibinde kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alındı. Cenazeyi taşırken tekbirler getiren vatandaşlar ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Daha sonra şehit başkomiser Mehmet Parlak’ın tabutu cenaze aracına konarak defnedilmek üzere Göksun Kayabaşı Mezarlığı'na götürüldü.