Olay, 3 gün önce Gaziantep merkez Yeşilevler'de meydana geldi. Memur emeklisi olan 85 yaşındaki Salman Ş., evinde kalp krizi geçirerek normal şekilde öldüğü sanılarak memleketi olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde toprağa verildi.
Ancak, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün sahte para operasyonu kapsamında başlattığı bir soruşturmada telefon dinlemesi yaparken, adam öldürme olayı ile ilgili konuşmaların geçtiğini tespit etti. Tesadüfen cinayet olayı ile karşılaşan polis hemen harekete geçti. Normal bir şekilde öldüğü ileri sürülen Salman Ş. ile ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Salman Ş.'nin 40 gün önce 40 yaşındaki E.Ş. ile resmi nikah kıyarak evlendiği tespit edildi. Soruşturmayı derinleştirilen polis telefon kayıtlarında R.Ö. ve E.Ş'nin cinayetle ilgili konuşmalarını bir bir inceledi. Görüşmelerde Salman Ş.'nin viski şişesine çamaşır suyu konularak öldürüldüğü tespit edildi. Evinde hastaneye kaldırılan Salman Ş.'nin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği şeklinde raporla toprağa verildiği öğrenildi.

Bunun üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri ölen şahsın eşi E.Ş. ile R.Ö.'yü ve bir kişiyi daha gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüphelilerin ifadelerinde 85 yaşındaki Salman Ş.'nin ölümüyle ilgili bir sorumluluklarının olmadığını söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan E.Ş.'nin Salman Ş.'nin emekli maaşını da aldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında Salman Ş.'nin cenazesinin mezardan çıkartılarak, Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.