YSK'nın çok tartışılan İstanbul Seçimlerinin yenilenmesi kararına Kahramanmaraşlı YSK üyesi Cengiz Topaktaş'ın red oyu verdiği ortaya çıktı. Peki Cengiz Topaktaş kimdir?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AK Parti’nin İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu karara bağladı. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline karar verdi. İstanbullu seçmenler 23 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek. YSK İstanbul seçimlerine ilişkin kararı 4 red oya karşılık 7 evet oyu ile aldı. Peki seçimlerin yenilenmesine karşı oy kullandığı söylenen YSK üyesi Cengiz Topaktaş 4 üyeden biri. Temmuz 2016’da Yargıtay üyeliğine seçildi. Eylül 2016’da da YSK üyeliğine seçilen Cengiz Topaktaş kimdir? Cengiz Topaktaş  nereli ve kaç yaşında?

Cengiz Topaktaş kimdir? 

Cengiz Topaktaş 1965 doğumlu, Kahramanmaraş Afşin’li. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Mesleğe Ankara hakim adayı olarak başladı. Çeşitli ilçelerde çalıştıktan sonra Osmaniye ve Ankara hakimliği görevlerinde bulundu. Ankara Cumhuriyet Savcısıyken Aralık 2014’te Yargıtay üyeliğine, Temmuz 2016’da Yargıtay üyeliğine seçildi. Eylül 2016’da da YSK üyesi oldu.

kaynak: yeniakit.com.tr