Ellerinde Türk bayrakları ve Zaman gazetesi ile ”˜Özgür basın susturulamaz', 'Herkes sussa Zaman susmaz', 'Bunu da yaz tarih', 'Demokrasi zamanı' yazılı dövizler tutan vatandaşlar, 'Ekrem Abi Allaha Emanet' ”˜Hidayet Abi Allah'a emanet, ”˜Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganları attı. 

Hasan Basri Görmez isimli vatandaş, Türkiye'nin birçok badireden geçtiğini ancak bugünkü kadar ibretlik bir hadisenin yaşanmadığını dile getirdi. Terör örgütü mensuplarının dışarıda serbestçe dolaştığını bir dönemde özgür medyaya yönelik göz altı ve tutuklama taleplerinin ibret verici olduğunu ifade eden Görmez: “Yaşım 42, Türkiye'de çok orijinal günler yaşandı ama bugünkü kadar ibretlik bir hadiseyi yaşadığımı hatırlamıyorum. Ne acıdır ki bu ülkenin üzerinden 30 bin tane insanımızı katleden bir terör örgütün dışarıda eli kolu serbest dolaşırken sadece dizilerden terör örgütü üretmeye çalışanları ve bu bağlamda insanları tutuklayanları gözaltına alanları ibretle, hayretle izliyoruz.” diye konuştu. 

Demokrasi nöbetine destek amacıyla adliye önüne geldiğini belirten İlknur Topak ise şöyle konuştu: “Hak ve hakikat eninde sonunda ortaya çıkacaktır, Allah yar ve yardımcıları olsun.”