Cami avlusunda düzenlenen etkinlikte çok sayıda Suriyeli ve Kahramanmaraşlı, serilen kilimler üzerinde birlikte oruç açtı. 

Abdulhamithan Cami İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi, yaptığı açıklamada yaklaşık 3 yıldan beri Kahramanmaraş'ta Suriyeli mültecilerini bulunduğunu hatırlatarak dışarıdan göç almış şehirlerde olduğu gibi bazı sıkıntıların yaşandığını bunun da  çok doğal olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ta 50 bin civarında Suriyelinin bulunduğunu bildiren Şirikçi, şunları kaydetti:

“Kentimizde yaşayan Suriyeliler gerçekten munis insanlar. Suriye'nin Halep kenti civarından gelmiş olan bu insanlar fakir ama onurlu insanlar. Tabii bunların yanı sıra içlerinde kötü niyetli insanlar olabilir. Maksatlı olarak kentimize gelmiş art niyetlilerde olabilir. Kaldı ki valiliğin verdiği bilgiye göre, sorun çıkaran insanlar zaman içerisinde yakalanıyor ve sınır dışı ediliyorlar. Çadır kente ve kent içerisine maksatlı gelmiş terör estirmek isteyen veya provokatif hareketlerde bulunan Suriyeli kardeşlerimizi kışkırtmak isteyen insanlar var. Ama bizi ilgilendiren kardeşlik. Bir vesile ile şehrimize gelen bu insanların bizlerin yanından güzel hatıralarla dönmelerini istiyoruz."

Etkinliğe katılan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri de Suriyelilere yönelik tepki eylemlerini doğru bulmadıklarını dile getirdi.