EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında ‘Vatandaşa Değer Katma Kategorisi Başarı Ödülü’ kazanan Nilüfer Belediyesi, Sakarya Üniversitesi’nde inceleme konusu oldu. Bursa’ya gelen Sakarya Üniversitesi yetkilileri, Nilüfer Belediyesi’ni mercek altına aldı. Heyet, Nilüfer Belediyesi strateji geliştirme müdürlüğü, basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğü ile insan kaynakları ve eğitim müdürlüğünün çalışmalarını inceledi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner, Nilüfer Belediyesi’nin EFQM sürecinde uygulanan insan odaklı projeleri anlattı. Halkın talebine 48 saatte cevap verdiklerini aktaran Berhan Soner, Nilüferlilerle iletişim noktaları aracılığıyla temas sağladıklarını belirterek yerinden yönetimi bir adım daha ileriye taşıdıklarını kaydetti. Soner, “Gelen talepler bir sistem üzerinde toplanarak ilgili müdürlüklere kayıt açılıyor. İlgili müdürlük gelen talebe 48 saat içerisinde yanıt vermesi gerekiyor. Talep sisteme alındığı anda kayıt numarası veriliyor ve vatandaş da bu süreci takip edebiliyor. Eğer talep ilgili müdürlük tarafından anında çözülemiyorsa temrin veriliyor ve bir tarih verildikten sonra işin takibi yapılarak denetleniyor ve yerinde tespit ediliyor ve raporlama işlemi yapılıyor” şeklinde konuştu.

Toplantıya Sakarya Üniversitesi Stratejik Planlama ve EFQM Şube Müdürü Alev Sevinçli’nin yanı sıra, Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, Yrd. Doç. Dr. Özer Uygun ve Araştırma Görevlisi Dr. Alper Kiraz da katıldı.