Elbistan ilçesinde bir köy çevresindeki ahırlarda 10 büyükbaş hayvanın telef olmasının ardından, yapılan tahliller sonucu ateşli deri hastalığına rastlanılan 14 köy ve 1 belde karantinaya alındı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elbistan ilçesinde hastalığın çıktığı bölgede tedbir amaçlı karantina işlemi uyguladıklarını söyledi.

Yaklaşık bir ay önce bir köydeki hayvanların deri hastalığı geçirmesinin ardınan alınan deri ve kan örneklerinin  Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdiklerini belirten Emirailoğlu, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı öncesinde sadece kurbanlık hayvanların satışına bir hafta öncesinden olması şartıyla müsade edilecek. Bayram döneminde satıcıların ve vatandaşların sıkıntı çekmemesi için kordon kurulan bölgeden dışarıya hayvan çıkmaması ve girdirmemek şartıyla hayvan pazarı oluşturuyoruz. Hem de kordonun dışında iki tane daha kurbanlık hayvan satış yeri açacağız."

Emiralioğlu, hastalığın seyri noktasında bir sıkıntının olmadığını ve sönme aşamasında olduğunu bildirerek, "Bir problem yok ama biz yine de tedbirlerimizi alıyoruz" diye konuştu.

Elbistan Kaymakım Tuncay Akkoyun başkanlığında toplanan Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, bölgeyi karantinaya alırken Elbistan Canlı Hayvan Borsasını ise tedbir amaçlı hastalık geçene kadar kapatılması kararını verdi.

Komisyonda, kordon ve karantina tedbirlerinin son hasta hayvanın iyileşmesinden 28 gün sonra kaldırılması kararı alındı.