Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün darbe girişimine destek verdikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 savcı ve hakimin adliyedeki sorgusu tamamlandı.
Mahkeme sevk edilen hakim ve savcılardan 17'si "FETÖ'ye üye olmak" ve "Anayasayı ihlal" suçlarından tutuklandı. 1 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Son 2 Günde 25'e Ulaştı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışmasına ilişkin Kahramanmaraş’ta yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 hakim ve 7 savcı tutuklandı. 
FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında Kahramanmaraş ve ilçelerinde görevli 18 hakim ve 7 savcı, önceki gün gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 25 kişi, Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 18 hakim ve 7 savcı tutuklandı.
Öte yandan, operasyon kapsamında 2 hakim ile polis memuru S.Y. de gözaltına alındı. FETÖ'ye mensup kişilere yönelik gözaltıların devam edeceği öğrenildi.