Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın ardından "Yol için cami yıkılabilir mi" tartışmaları yaşanırken, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından kentin trafik sorununa çözüm üretmek amacıyla son 3 yıl içerisinde 2 cami yıkıldı. Vatandaşlar, yıkımların ihtiyaçtan dolayı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (Odtü) Kampüsü içerisindeki yol çalışması nedeniyle başlayan tartışmalar, dün Başbakan Erdoğan'ın Ak Parti Grubu'nda yaptığı konuşmanın ardından farklı bir boyut kazanmıştı.

Belediye Başkanlığı Ak Parti'de bulunan Kahramanmaraş'ta ise son 3 yıl içerisinde kent içi ulaşım sorununa çözüm üretmek amacıyla 2 adet cami yıkıldı. Ak Parti'li Belediye Başkanı Mustafa Poyraz döneminde gerçekleştirilen bu yıkımlarda ilk olarak, kuzey çevre yolunun geçirildiği Gazi Kışlası yanında bulunan Kışla Camii, kazaların önlenmesi ve yoldaki eğimin ortadan kaldırılması için yıkılıp, biraz daha geriye inşa edildi.

Geçen yıl başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ise kent içerisinde bulunan Salihiye Camii de belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Kent içi trafik sorununun çözümü için büyük önem taşıyan bu yıkım esnasında da onlarca işyeri ile apartmanlar ortadan kaldırıldı. Yıkımın yapıldığı bölgenin bir bölümü yola ayrılırken, bir bölümünde ise meydan düzenlemesi yapılarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Çevrede bulunan çok sayıda cami dolayısıyla bu caminin yıkılması da vatandaşlar tarafından normal karşılandı. Bir yanda bu cami yıkılırken, diğer yandan tarihi Arasa Camii'nin restore edilerek kültürel mirasa kazandırıldığını kaydeden vatandaşlar, yıkımın ihtiyaçtan dolayı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Vatandaşlardan Ayhan Kişi, Başbakan'ın söylemlerini doğru bulduğunu belirtti. Kişi, "Başbakan doğruyu söyledi. Konuyu başka yöne çekmeye çalışanlar var. Başbakan camilerin içinden gelmiş bir insan. İnançlı, imanlı bir insan. Camilere kastı mı var? Hayır. Ama mana olarak 'yol daha önemli' diyor. Yol olmazsa insanlar nereden gidip gelecek. Bence de yol daha önemli" diye konuştu.