Kahramanmaraş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen ilk törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.  Vali Şükrü Kocatepe ve katılımcılar Şeyhadil Mezarlığındaki şehit anıtına çelenk sundu, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Vali Kocatepe, makamında tebrikleri kabulünün ardından etkinliğe Trabzon Caddesinde devam edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Topçu Yüzbaşı Erhan Akata, büyük zaferin milli mücadele tarihinde, bağımsızlığın kazanılmasında bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Tarihin en görkemli zaferlerinden bir tanesi olan 30 Ağustos Zaferi'nin yokluk içinde olmasına rağmen kazanıldığını belirten Akata, "Bu büyük zaferle Türk ulusu, tarih sahnesinde yeniden doğmuş ve devletimiz cumhuriyetin ilanıyla da bağımsız, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma imkanına kavuşmuştur" dedi.

Geçit töreninin ardından kutlama sona erdi.

Törene, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Muhabere Albay Kerim Acar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resmi kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Trabzon Caddesindeki törene Kahramanmaraş'taki patriot hava savunma sistemlerinin Alman komutanı Albay Bernd Stöckmann da katıldı. Stöckman, törenin ardından katılımcılarla görüşerek, bayramı kutladı.

Zafer Bayramı etkinlikleri gün boyu devam edecek