Kahramanmaraş'ta, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, 50 engelli bir günlüğüne "temsili askerlik" yapmanın mutluluğunu yaşadı.

İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen 50 engelliye kısa bir eğitim aldı. Tören alanında üzerinde Türk Bayrağı ile silahlar bulunan masalara ellerini koyan engelliler ant içti.

İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların vatani görevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak için anlamlı bir günü düzenlediklerini söyledi.

Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşların heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giydiğini dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımız kahraman bir Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Sevgili Mehmetçikler, askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker olacaksınız. Sizleri kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onuru yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.”

Engelli askerlerden jandarma er Osman Yılmaz, kışla nizamiyesinde büyük bir coşku ile karşılandıklarını, bunun anlatılmaz bir duygu olduğunu kaydetti.

Her askerde bulunması gereken vasıflardan disiplin, cesaret, fedakarlık ve canını esirgememek gibi kavramları öğrendiklerini dile getiren Yılmaz, "Silahlı kuvvetlerimizin ne kadar modern silah, araç ve gereçle donatılmış olduğunu bizlere gösterdiler. Sizlerin huzurunda kutsal askerlik yeminini yapmanın onur ve gururunu yaşıyorum” dedi.

- Askerlere kına 

Yemin töreninin ardından Vali Şükrü Kocatepe'nin eşi Sultan Kocatepe ve ailelerce 50 engelliye asker kınası yakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından engelliler için temin edilen 13 tekerlekli sandalyeden 2'si hak sahiplerine teslim edildi.

Vali Kocatepe tarafından engellilere terhis belgeleri verilen törene, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ile bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.