Kaçar, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları tarafından parti binası önünde düzenlenen aşure etkinliğinde yaptığı konuşmada, aşurenin din ve mezhep ayrımı olmaksızın bir gelenek haline geldiğini ifade etti.
     ''Aşure yapılan yerde yıl boyunca bereket eksik olmaz'' diyen Kaçar, ülke genelinde kaynayan aşure kazanlarının ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğin artmasına vesile olmasını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Anadolu'da aşure birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Aşurenin içindeki çeşni zenginliğinde toplumsal birliktelik ve kardeşliğin sembolü vardır. AK Partili kadınlar olarak Muharrem ayı dolayısıyla 4 yıldan bu yana geleneksel aşure ikramında bulunuyoruz. İnşallah bu etkinliğimiz gelecek yıllarda da devam edecektir. Aşure birlik ve beraberliğimizin simgesidir.''
     Kaçar, aşure kazanlarının kaynadığı günlerin mutlu ve huzurlu günler olduğunu vurguladı.
     AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu de bu yıl dördüncüsünü düzenlendikleri aşure etkinliğinin, birlik ve beraberliğin sürmesine vesile olduğunu dile getirdi.
     Etkinliğe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, partililer ve vatandaşlar katıldı.