Olay, Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Ayakcılıoluk Mahallesi Sarığız mevkiinde akşam saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, aynı mahallede oturan amca çocukları Murat S. ile Melike Balaban (35) ve Hacı Ömer Sarıkız (53) arasında su anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirlerine bıçak ve av tüfeğiyle saldırdı. 
Olayda, Murat S.’nin silahından çıktığı öne sürülen kurşunlardan amca çocukları 3 çocuk annesi Melike Balaban ile 4 çocuk babası Hacı Ömer Sarıkız hayatını kaybetti. Bıçakla ağır yaralanan cinayet zanlısı Murat S. ise hastanede tedavi altına alındı.

İki kişinin öldüğü bir kişinin yaraladığı kavgaya, bahçe sulamak için salınan suyun komşu evin içine girmesinin sebep olduğu öğrenildi. Kavganın ardından gerginliğin devam ettiği mahallede jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri ise delil toplama çalışması yaptı. Hayatını kaybeden Balaban ile Sarıkız’ın cesetleri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konuldu.

KAHRAMANMARAŞ'TA SU KAVGASI FOTOĞRAFLARI

Kavgda ölen Hacı Ömer Sarıkız’ın yeğeni Nazım Dilbirliği, olayın su tartışmasından çıktığını söyledi. Dilbirliği, "İki amca oğlu nizah ediyorlar. Önce kadınlar bir birleriyle dövüşüyor. Murat Sarıkız gelip evin üzerine gidiyor, Hacı Ömer Sarıkız ile Melike’yi vuruyor. Kavga su yüzünden çıktı, bahçeyi sulamış evinin üzerine gitmiş." diye konuştu.