Kahramanmaraş’ta aralarında geçmiş tarihte arazi paylaşımı yüzünden husumet bulunan ve son olayda keçi otlatma meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldüren cinayet zanlısını, ayakkabı izi yakalattı. 
Alınan bilgilere göre, 24 Temmuz 2017 tarihinde Onikişubat ilçesi Bulutoğlu Mahallesi'nde Mehmet Kuru’nun (45) arazide cesedi bulundu.

POLİS-JANDARMA ÖZEL EKİP 

 Jandarma ile polis olayı aydınlatmak icin özel bir ekip kurdu. Birlikte calışan ekipler toplanan kalabalığı uzaklaştırarak cesedin bulundugu arazide detaylı iz ve delil aradı. Hassas bir şekilde araziyi tarayan ekipler olayın başlangıç ve bitiş noktasını tespit ederek olay yerinde ayakkabı izi buldular. 

AYAKKABI İZİ FAILLERE GÖTÜRDÜ 
Çevredeki köylüleri de dinleyen ekipler maktulun hükümetli olduğu aileyi belirledi. Şüpheli ailenin evine yapılan baskında arazide bulunan ize uyumlu ayakkabı ve bir poşet içine gizlenmiş ruhsatsız tabancayı ele geçirdi. Tabancanin olayda kullanıldığı belirlendi. 

17 YAŞINDAKİ ÇOCUK BEN YAPTIM DEDİ 
İlk aşamada lise ögrencisi 17 yaşındaki M.B. eve gelen ekiplere olayı ben yaptım diyerek teslim oldu. Ancak özel ekip bu itirafı yeterli görmeyecek tüm aile bireylerini gözaltına aldı. 

GERÇEK FAİL ORTAYA ÇIKARTILDI 
Deliller üzerine hareket eden özel ekip,  olayın failinin ilk başta itiraf eden 17 yaşında çocuğun amcası Ahmet Bahça  (31) olduğunu belirledi. Çocuk,  " Olay esnasında ben amcam Ahmet Bahça ile beraberdim.  Amcam şahsa ateş defalarca ateş ederek öldürdü. Ben de elinden silahı alıp, senin çocukların var ben üstlenirim dedim. Polisler eve gelince ben yaptım diyerek teslim oldum. Yalan söylediğim için pişmanım" dedi. Ekipler gözaltına alınan amcayı sorguladığında itiraf etti. "Arazimizde keçi otlatiyordu ikaz ettik hayvanları çıkartmadı, zaten 5 yıl öncesinde arazi paylaşımı yüzünden husumetli idik.  Şahsi silahla ben vurdum. Bana kufretti ateş ettim.  Yanımda olan yeğenim elimden silahı alarak ben yaptım derim dedi. "  şeklinde beyanda bulundu . Böylelikle yaşı küçük şahsa yapmadığı olayı az ceza alır düşüncesi ile ustlendirmeye çalışan amcanın olayın katil zanlısı olduğu belirlendi .

KAHRAMANMARAŞ'TA CİNAYET FOTOĞRAFLARI

Her iki şüpheli de Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri tarafından  yoğun güvenlik önlemleri altında Adliyeye sevk edildi .