Aksu Nehri'nde yaşanan toplu balık ölümleri üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreme sezonu olması nedeniyle balık hareketlerinin yoğun olduğu dönemden geçildiğini söyledi.

Yaşanan balık ölümleriyle ilgili su ürünleri mühendisleri tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Emiralioğlu, çalışma neticesinde ölümlerin sebebinin belirleneceğini kaydetti.

Mevsimsel olarak yağışların daha az olduğu bir dönemden geçildiğini vurgulayan Emiralioğlu, "Geçmiş yıllarda derelerimizde bu aylarda daha yoğun su debisi vardı. Ölümlerin sebebi bu mu, yoksa başka sebepler mi var, tam olarak bilemiyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmayı neticelendireceğiz" dedi.

İçinde bulunulan dönemde balıkların savunma mekanizmalarının zayıf olduğuna işaret eden Emiralioğlu, balıkçılardan kesinlikle av yasağına uymalarını istedi.

Bölgede çiftçilik yapan İlhami Eyi de son günlerde nehrin suyunun renginin değiştiğini ve balıkların ölmeye başladığını söyledi.

Yetkilerden soruna kalıcı bir çözüm bulmalarını isteyen Eyi, "Bu su 15 yıl öncesine kadar içiliyordu. Şimdi ise kokusundan yanına bile yaklaşamıyoruz. Yetkililerden biran önce önlem almalarını istiyoruz" diye konuştu.