Ateş, Çevre ve Kültür Derneği ile Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Barış ve Kardeşlik'' konulu konferansta, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
     Ortadoğu'daki barış ve kardeşlik olgusuna ilişkin değerlendirmede bulunan Ateş, şunları kaydetti:
     ''Ehl-i Beyt sevgisi birlik ve beraberliği pekiştirir. Bugün ülkemizde her zamankinden daha fazla birlikteliğe, barış ve kardeşliğe ihtiyaç var. Dört bir yanımız ateşler içerisinde yanarken, bizim birbirimize sımsıkı kenetlenmemiz gerekiyor. Aksi halde birileri gelecek kollarımızı ayırıp her birimizi bir yöne savuracaktır. Bu ülkede olabilecek herhangi bir karışıklık sadece bu ülkeyi değil Ortadoğu'yu da baştan aşağı değiştirecektir.''
     Ateş, birilerinin özlemle beklediği olumsuzluklara imkan vermemek adına insanların ayrım gözetmeksizin birbirini daha fazla sevmesi gerektiğine işaret etti.
     Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mehmet Ali Balkanlıoğlu ise Alevi, Sünni, Türk ve Kürt kardeşliğine vurgu yaptı.
     ''Hz. Hasan ve Hüseyin efendilerimizle birlikte, Ehl-i Beyt'in soyundan gelen 12 imamın hepsi bizi, Hz. Muhammed Mustafa'ya götürüyor'' diyen Balkanlıoğlu, Ehl-i Beyt sevgisinin insanları birleştirmek için getirildiğini ifade etti.
     Erenler Kültür Derneği Başkanı Müslüm İbili de insanların hayatın her alanında barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması gerektiğini belirtti.
     Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Akmaz ve Pir Sultan Abdal Derneği Şube Başkanı Salman Akdeniz'in konuşma yaptığı programın sonunda ney ve saz eşliğinde deyişler söylendi.