Şube Müdürü İlhan İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğuması ve çadır kentteki kışlık ihtiyaçların artmasından dolayı söz konusu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.
     Proje kapsamında ilk etapta 250 çadırın halıyla donatıldığını dile getiren İlhan, 2 bin 800 çadırı halıyla donatmayı hedeflediklerini belirtti.
     Kahramanmaraşlıları projeye destek olmaya davet eden İlhan, şunları kaydetti:
     ''Havaların soğumasıyla birlikte Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçları da arttı. Dernek olarak bayramdan önce başlattığımız kışlık kıyafet yardımıyla 5 bin kişiye giyim yardımında bulunduk. Halkımız bu konuda çok duyarlı davrandı. Aynı duyarlılığı başlattığımız 'Her evden bir halı' projesine de bekliyoruz. Halkın ilgisinden dolayı çok mutluyuz. Derneğimize halılarını gönderen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 2 bin 800 çadıra halı ulaştırmayı hedefliyoruz. Halkımızın sayesinde inşallah bunu da başaracağız.''
     Hatay ve Kilis'teki çadır kentlere de bin kişilik giyim yardımı gönderildiğini belirten İlhan, insanlar arasında sevgi ve barışın hakim olduğu Muharrem ayında Suriyeli sığınmacıların da sevindirilmesi gerektiğini dile getirdi.
     İlhan, dernek olarak Gazze için başlattıkları ''nakit yardım kampanyası''nın da devam ettiğini hatırlattı.