Kayıran, Özel İdare İş Merkezi önünde düzenlenen "Doğu Türkistan İçin Hassasiyet ve Şuur Çağrısı" konulu basın toplantısında, emperyalist ve şer odaklarına karşı müminlerin ruh olarak bir olması gerektiğini söyledi.

KAHRAMANMARAŞ'TA DOĞU TÜRKİSTAN'A DESTEK FOTOĞRAFLARI

İslam coğrafyasının mezhep ve inanç farklılıklarının cenderesinde "kan ağladığını" ifade eden Kayıran, "Sizleri, hamisiz Türk dünyası ve yanlış politikalarla tarihin en trajik günlerini yaşayan İslam coğrafyası için hassasiyete çağırıyorum. Ne zaman İslamın tek millet olduğunu, Müslümanların aynı tarağın dişleri gibi olduğunu fark ederiz, bu makus talih değişir" diye konuştu.

Sadece iç siyasetin malzemesi olan aktüaliteye takılan, tarihi misyonuna yabancılaşmış tüketim toplumunun müşterisi olmuş bir nesil ve siyasi kadro istemediklerini aktaran Kayıran, vatan anlayışlarının Edirne ile Kars arasında kalan kısım olmadığını vurgulayarak, İslamın yaşandığı tüm bölgeleri vatan olarak gördüklerini kaydetti.

Her ay düzenli olarak Türk İslam dünyasının sorunlarını bu tarz eylemlerle dile getireceklerini vurgulayan Kayıran, şöyle konuştu:

"Türkistan'ı Kızıl Çin'in, Emperyalist batı ajanlarının ve payandalarının insafına terk etmeyeceğiz. Gerekirse Kürşat'ın 40 yiğidini Alperenler arasından seçip Çin Hükümranlığını başlarına yıkacağız. Buradan iktidar, muhalefet ve tüm siyasilere sesleniyorum; Doğu Türkistan için yapılması gereken neyse yapın. Tayland'a sığınmış ve Çin'e iadesi söz konusu olan Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın Türkiye'ye getirilmesi ve Çin'e iadesinin engellenmesi için yapılması gereken neyse yapın."

Açıklamanın ardından sloganlar atarak, ocak binasına kadar yürüyen gruptakilerden bazıları Çin Halk Cumhuriyeti bayrağını yaktı.