Kahramanmaraş Tabip Odası  Yönetim Kurulu tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

               Sağlıkta şiddet hız kesmiyor!

            Tedbir alınması için ne bekleniyor. Dr.Ersin Arslan gibi bir kurban daha mı vermemiz gerekiyor?

            Çok değil 6 ay önce bir bayan meslektaşımızın boğazı sıkılmıştı. Yine aynı hastane, yine boğaz sıkılma”¦ Artık yeter!

            Bir kadın doğum uzmanı meslektaşımız, koyduğu  teşhisi hastasına söylemiştir. Hastalığının muhtemel sonuçlarını açıklamıştır. Bebeğin kaybedilebileceğini, kürtaj gerekebileceğini belirtip takibe almıştır. Tüm bu çabalarına rağmen “Başbakanın yasakladığı kürtajı yapmak istemekle” suçlanarak hasta yakını tarafından saldırıya maruz kalmıştır.

            Siyasetçilere sesleniyoruz; lütfen tıptan elinizi çekin! Hekimleri hedef göstermeyin. Sağlık politikaya alet edilemeyecek kadar ciddi bir konudur. Yaptığınız beyanatlar ülke sağlığına ve kişi sağlığına zarar vermektedir.

             Hastalıkları üretenler biz hekimler değiliz! Görevimiz tıp ilminin gereklerini hastalarımıza uygulamaktır. Biz hekimler asla olağanüstü güçlere de sahip değiliz.

            Her ne kadar sağlık bakanlığımız kabul etmese de bu ülke de sağlıkta şiddet artmaktadır. Lütfen en azından bunu kabul edin ve tedbir alın. Yeni bir ölümü beklemeyin.

            Halkımıza sesleniyoruz. Lütfen hekimlerinize güvenin; sahip çıkın. Şiddet yüzünden siz zarar görmektesiniz. Mesleğini korkarak yapan hekimin hastasına ne kadar faydası olabilir? Bugün darp edilen hekime yarın siz muhtaç olabilirsiniz.

            Bu vesile ile saldırıya uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu olayın son olmasını umuyor tüm halkımıza şiddetten uzak günler diliyoruz.