Süleymanlı Şehitliğinde bir araya gelen 100 sivil toplum kuruluşu, sözde soykırım iddialarını kınamak adına basın toplantısı düzenlendi. Şehitler için Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda vatandaşlar, 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağı açarak Süleymanlı Şehitliği’nden Kanlıköprü’ye yürüyüş düzenledi.

Sivil tolum örgütleri adına açıklama yapan Kahramanmaraş Baro Başkanı Vadid Bağcı, Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmediklerini ifade ederek, “Biliyoruz ki, tarih milletlerin hafızasıdır. Tarihini bilmeyen milletler geleceklerini doğru planlayamaz ve doğru inşa edemezler. Bundan dolayıdır ki, tarihimizi öğrenmek ve nesillerimize öğretmek en temel milli görevlerimizden birimidir ve biri olmalıdır. Ermeni Diasporası, Ermenistan devleti ve Türkiye’ye düşman ülkeler tarafından gündemde tutulan sözde soykırım iddiaları adeta modern bir Haçlı Seferine dönüşmüştür. Öyle ki, 1915 yılında Türk devletine haince saldıran Ermeni çetelerin hukuk çerçevesinde durdurulması için yapılan hareketler ve Osmanlı devleti tarafından tamamen güvenlik amacıyla alınan tehcir kararının, bu çevrelerce bir 'soykırım' olarak adlandırılması ülkemize ve milletimize karşı topyekun bir siyasi saldırı halini almıştır. Avrupa Parlamentosu 12 Mart 2015 tarihinde almış olduğu kararla, Avrupa Birliğine üye devletlerden sözde soykırımın hukuksal planda tanınmasını istemiştir. 'Sözde soykırım' bahanesiyle başlayan bu saldırıların hiçbir bilimsel yanı bulunmamaktadır. Türkiye’nin, tehcirin ve beraberinde yaşanan olayların tarihçiler tarafından tartışılması yönündeki tüm girişimlerine rağmen, sözde soykırım iddialarıyla Türkiye’nin dış politikası sürekle baskı altında tutulmak ve sözde soykırımın tanınması için yoğun mücadeleler verilmektedir. Ancak şu bilinmelidir ki, mahkeme niteliği taşımayan bu parlamentoların sözde soykırım iddialarını kabul etmelerinin hiçbir hukuki değeri yoktur. Bu kararlar hukuk nezdinde ve bizim nezdimiz de yok hükmündedir” diye konuştu.

TÜRK BAYRAKLI TEPKİ FOTO GALERİ

Etkinliğe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muarrem Erantepli, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, CHP İl Başkan Yardımcısı Ali Zabun, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.