Alınan bilgiye göre, 21 gün önce, Şehit Evliya Mahallesi Şehit Muhallim Hayrullah Caddesi'ndeki babası Muhammed Hüsrom'un işlettiği bakkala ekmek almaya giden 10 yaşındaki Yezen Hüsrom'dan haber alamayan aile, polise kayıp başvurusunda bulundu.
Fidye ihtimali üzerinde duran İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, mahalledeki park ve şüpheli yerlerde çalışma başlattı. Kentteki güvenlik kameralarını da inceleyen polis, Suriyeli çocuğa ulaşamadı.

Olaydan bir hafta sonra baba Hüsrom'u arayan bir kişi, "Biz Suriye'deyiz. Türk polisi oraya ulaşamaz. 100 bin doları vermezseniz çocuğunu öldüreceğiz" dedi.

Bunun üzerine baba, oğlunun fidye için kaçırıldığı bilgisini polisle paylaştı. 

Şüphelilerin Suriye sınırına yakın illerde olabileceği ihtimali üzerine Hatay, Mersin ve Adana'da çalışma başlattı.

Sahte Suriye plakalı bir otomobili fiziki takibe alan ekipler; Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Mersin'de belirlenen 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Bazı kişileri gözaltına alan polis, Suriyeli çocuğu Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir evde buldu. Korkudan battaniyenin altında saklanan çocuk, kurtarıldığını anlayınca da polislere sarıldı.

Olayla ilgili yakalanan 9 Suriyeli ise Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne getirildi. 

Bu arada çocuğun kurtarılma anı ise polis kamerasınca kaydedildi.

- " İyiki Türk polisi var"

Operasyonla kurtarılan Hüsrom'un, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın makamında ailesine kavuşma anında duygusal anlar yaşandı. Çocuklarına sarılan Muhammed ve Fatma Hüsrom çifti, gözyaşlarına hakim olamadı.

Emniyet Müdürü Yılmaz'a sarılan baba, Türk polisine teşekkür etti.

Baba Hüsrom, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Oğlunun kaybolduktan sonra kendisinden 100 bin dolar fidye istendiğini belirten Hüsrom, "Arayan kişiler parayı temin etmezsem oğluma işkence yapacaklarını söyledi. Bunun üzerine polise başvurdum. Polisler de 'sen rahat ol biz çocuğunu en kısa zamanda getireceğiz' dediler. Verdikleri sözü de yerine getirdiler. İyiki Türk polisi var" diye konuştu.

Suriyeli çocuk ise polisleri ilk gördüğünde korktuğunu ancak kurtarıldığını anlayınca da onlara sarıldığını söyledi.

Anne Hüsrom da Türk polisine teşekkür etti.