Gaziler Günü dolayısıyla Kahramanmaraş'ta tören düzenlendi.

İlk tören, Atatürk Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Abdurrahman Durdu, şehidin nurlanmış, gazinin onurlanmış asker olduğunu söyledi.

Durdu, vatandaşların şehitlerin ve gazilerin canları pahasına bırakmış oldukları emanete sahip çıkma zorunluluğu olduğunu belirterek, "Ölüm kalım savaşında dün olduğu gibi bugünde ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı mücadele sırasında en yüce mertebe olan şehadete eren şehitlerimize ve kahraman gazilerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek için, onların hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru ve anlamlı şekilde aktarmak anlatmak zorundayız" diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şubesi ikinci Başkanı Mehmet Gökkız ise gazilerin ahlak ve fazilet sahibi, kendisine sahip çıkan devletine şükran borçlu, çevresiyle barışık, gazilik unvanına öne sürerek kendisine menfaat sağlamayan, kimseye el açmayan, yalvarmayan, gaziliği şova dönüştürmeyen kişiler olduğuna dikkat çekti.

Taşıdığı madalyanın ağırlığında ve bilincinde olan, vatan ve ay yıldızlı bayrak sevgisiyle dolu ulusal bir değerin gazilik olduğunu kaydeden Gökkız, "Vatan toprağına göz diken ve huzur bozmaya yeltenen şer mihraklarına çekinmeden dur diyebilen, çevik gibi bir iradeye sahip güvenç, öğün ve gurur abidelerimizdir. Unutmayalım ki başımızı yastığa koyup huzurla uyuyabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz" dedi.

Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililerin katıldığı tören, Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlik anıtına ziyaretin ardından son buldu.

Bu arada, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı ve Kıbrıs gazisi Tayfun Özbek, törende kendilerine söz hakkı verimdeği gerekçesiyle tepki gösterdi. Valilik önüne kadar yürüyen dernek üyeleri, burada bir süre oturma eylemi yaptı.