Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde bulunan bazı tekel bayileri yasak olmasına rağmen 22:00 sonrasında satışa devam ediyor. 

2013 yılından beri uygulanan 6487 sayılı kanunla düzenlenen alkollü içeceklerin satışına ve pazarlanmasına ilişkin yasa gereği tekel bayilerinin saat 22:00’de kapanması gerekiyor. Ancak Kahramanmaraş’ta bazı tekel bayileri, bu kuralı ihlal ederek gece geç saatlere kadar satış yapıyor.  

ş yerlerini kapattıktan sonra kapı önünde alenen satış yapanlarda, dükkânlarına yakın olan bölgelerde satışlarını sürdürenlerde var. Üstelik fiyatlara da gece tarifesi adı altında zam yapılıyor. Yanlarında alkol bulundurmayan satıcılar, polisi görünce de dışarıda dolaşan sıradan vatandaş görüntüsü veriyor. 

Gece satış yapan tekel bayilerini bulmak ise alkol alışverişi yapanlar için hiç zor olmuyor. İş yeri tabelası üzerinde yazılı olan telefon numarası arandığı takdirde, kapalı olan iş yerinin telefonuna çıkan kişi, sizi satış yaptığı yere çağırıyor. 

Dulkadiroğlu ilçesi Mehmet Akif Mahallesinde ise sokağa çıkma yasağında bile satış yapan bir iş yerine, polisin suçüstü baskın yaparak cezai işlem uyguladığı da oldu. Ancak iş yerleri ceza yediklerinin ertesi gününden itibaren başlamak üzere, her gün satışlarını aksatmadan yapmaya devam ediyor. 

Konuyla ilgili olarak bir çalışma yapılıp, yapılmayacağı ise merak ediliyor.