Danimarka Savunma Bakanı Nick Haekkerup 28 Şubat'ta günübirlik Türkiye'yi ziyaret edecek. Haekkerup, Türkiye'ye Kahramanmaraş Havaalanı'ndan giriş yapmak istedi. Çünkü Kahramanmaraş'ta 10 Danimarka askeri görev yapıyor. Dışişleri Bakanlığı, konuyu İçişleri Bakanlığı'na iletti. 2007'de dünyanın önemli çelik devleri arasında sayılan Rus NLMK firmasının iki üst düzey yöneticisi için Zonguldak Çaycuma Havaalanı'nda geçici sınır kapısı oluşturulmuştu. Aynı formülün Haekkerup içindekullanılması gündeme geldi.

Dışişleri Bakanlığı,Danimarka Savunma Bakanlığı'nın talebi konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'ndan görüş istedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler onay verirse Danimarka Savunma Bakanı Nick Haekkerup için sınır kapısı statüsü olmayan Kahramanmaraş Havaalanı bir günlüğüne geçici hudut kapısı yapılacak

Bugün'ün haberine göre konuk Savunma Bakanı'nı taşıyan özel uçağın havaalanına inmesine izin verilecek. Gaziantep'ten bir pasaport polisi 24 saatliğine Kahramanmaraş'ta görevlendirilecek. Haekkerup ve beraberindeki heyetin yurda giriş çıkış işlemleri bu şekilde gerçekleştirilecek. Haekkerup aynı gün Türkiye'den Kosova'ya gidecek.