Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Herkes İçin Kütüphane’ projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
 
Hacettepe Üniversitesi tarafından sosyal proje olarak hazırlanan ‘Herkes İçin Kütüphane’ projesi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde proje tanıtım toplantısı yapıldı.
 
Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Çelik, burada yaptığı konuşmada, kültür reformunun ülkenin temel ihtiyaçlarından olduğunu söyledi.
 
Kahramanmaraş'taki kütüphane anlayışının Türkiye'ye örnek olacak şekilde olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:
 
"Şehrin varoşlarında o çocukların sokaktan nasıl kurtarıldığını gördük. Bu bir hocanın duyabileceği mutluluklardan birisidir. Üniversitenin görevi sadece ders verip eğitim yapmak değildir. Sosyal projeler de üretmektir. Hacettepe Üniversitesi olarak biz, böyle bir boşluğu hissettik, sosyal bir proje olarak 'Herkese İçin Kütüphane' projesini başlattık. Türkiye'deki bütün belediyelere davette bulunduk. Umudumuz o ki, Kahramanmaraş gibi örneklerin artması. Diğer belediyeleri de harekete geçirecektir."

HABER FOTOĞRAFLARI
 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakcı ise, hedeflerinin her mahalleye kütüphane ve spor salonları yapmak olduğunu söyledi.
 
İşini en iyi şekilde yapan kütüphane görevlilerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kabakcı, şöyle konuştu:
 
"Her çocuğu kendi çocuğumuz gibi bilecek, aşk ve şevke sahip olmamız gerekiyor. Çocuklarımızı yaşayan kütüphanelere dönüştürmemiz lazım. Hacettepe Üniversitesi, bu konuda bize destek verecek. İnşallah çalışmalarımıza bu şevkle ve gayretle daha fazla çalışacağız."