Emniyet Müdürü Metin Aşık, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, hukuk çerçevesinde toplumun huzurunu sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
     Hızlı, etkin, şeffaf, denetlenebilir ve insan haklarına saygılı bir görev anlayışını benimsediklerini anlatan Aşık, ''4 ay önce Kahramanmaraş'a geldim. Ben bir veli ve babayım. Lise ve üniversiteye giden 4 çocuğum var. Çağımızda çocuklarımızın risk altında olduğunu görüyoruz. Çocuklarımız televizyon ve internette iyi şeyler olduğu kadar bir o kadarda kötü şeylere maruz kalabileceklerini bir süreçte yaşıyorlar'' diye konuştu.
     Ailelerin çocuklarını kontrol etmede güçlük çektiğini dile getiren Aşık, şehirler büyüdükçe problemlerinde artığını vurguladı. Toplum bilincinin önemine işaret eden Aşık, şunları kaydetti:
     ''Toplum bilincini geliştirmek için bütün kurum ve kuruluşlarla karşılıklı konuşmanın çok büyük faydasını görüyorum. Çevrede çocukları etkileyebilecek tüm paydaşlarla beraber ''huzur'' toplantıları düzenliyoruz. Ayrıca şehrin huzurunun bozulmasına da müsaade etmeyeceğiz.''
     Aşık, daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı.