Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında yapılan karla mücadele konulu toplantıda, kış mevsiminde alınacak önlemler belirlendi.

Valilik'te, düzenlenen toplantıda, kış döneminde yolların açık tutulabilmesi ve ulaşımda aksama olmaması için bazı kararlar alındı.

Toplantıda alınan kararlar, şöyle belirtildi:

"2013 yılı Ekim ayı sonu itibariyle kış mevsimi yaklaşması, bu nedenle kış şartlarının ağır geçmesi ihtimali göz önünde bulundurularak yağmur, tipi, kar yağışı, buzlanma ve sis hallerinde trafik güvenliğinin azalması sonucu kazalara meydan verilmemesi amacıyla kış döneminde yolların açık tutulabilmesi, ulaşımda aksama olmaması için aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır. Şehir içi kar mücadelesi Kahramanmaraş Belediyesince yapılacaktır. Ayrıca şehir merkezinde karların taşınmasında belediyenin desteklenmesi açısından kamyon ve yükleyici ihtiyacı İl Özel İdaresince karşılanacaktır.

Minibüs ve halk otobüsleri yoğun kar yağışı ve buzlanma esnasında zincir takmaları için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bağlı bulundukları meslek odalarınca uyarılacaklardır. İş makinesi ve kamyon kullanan operatör ve şoförlerin özellikle kış mevsiminde yıllık izinli olmamaları için izin planlaması yapılmalı, zorunlu izin aldıklarında ise adres ve telefon numaraları mutlaka tespit edilmelidir. Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Elbistan ve Göksun ilçe belediyelerinde bulunan greyderler bölgede  mevcut olası kar mücadelesinde çalışmalara katılacaklardır. Kar temizleme ekipleri araç operatörlerinin telefonları İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Harekat Merkezlerine kurumlarınca bildirilecektir."

Toplantıya, Onikişubat Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkanı Yardımcısı Cevdet Kabakcı, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Yavuz Dokumacı, Karayolları 55. ve 58. Şube Şefleri ile Yol Kontrol Şefi ve Meteoroloji yetkilileri katıldı.