Kahramanmaraş Şehitler İlk ve Orta okulundaki öğrenciler, yarıyıl karne sevinici yaşadı.

Vali Şükrü Kocatepe, Şehitler İlk ve Orta Okulunda düzenlenen karne törende, çocuklarla yakından ilgilendi.

Yarıyıl tatilinde okumaları için öğrencilere kitap hediye eden Kocatepe, bir sınıfta eğitim gören bedelsel engelli Muhammed Talha Taşdemir'e karnesini verdi.

Kocatepe, Kahramanmaraşlı şehitler adına yaptırılan okulda, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun şehitlerin için yapılan bölümünde şehitlerin "vatan sağolsun" diyerek kendilerini feda ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraşlı şehitler adına yapılan okulun duvarında resimleri ve biyografileriyle bulunduğunu belirten Kocatepe, şunları söyledi: "Oklumuzun adı da bu yüzden Şehitler İlk ve Orta Okuludur. Bu aslanlarımızı gençlerimizi vatanımızın birliği, bütünlüğü, bayrağımızın istikbalimizin korunması için şehit verdik. 'Vatan sağolsun' diyerek onlar kendilerini feda ettiler. Bizde onlara minnet duygularımızı her vesile ile hissediyoruz. Allah bundan sonra bu tür olaylar göstermesin. Memleketlerimize şehit cenazeleri gelmesin. Bir yıl aşkın süredir şehit cenazesi gelmiyor. Bundan sonrada bu olay böyle devam eder."

Kocatepe, ülkede kardeşçe, dostça geleceğe planlar yaparak, insanların mutluluğu ve refahı için projeler üretilmesi gerektiğini belirterek, "Ama şehitleri de unutmadan hayır dualarını esirgemeden ülkemizin kalkınmasına yücelmesini devam ettirelim" dedi.