Bayındırlı polis memuru Mehmet Aydiş geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ta görev yaparken motosikleti ile yaptığı kazada yaralanmış, kaldırıldığı hastanede bir yıldır yaşam mücadelesini veriyordu. Yaşam mücadelesini kaybeden şehit motorize polis timinde görevli evli ve bir kız çocuğu babası Mehmet Aydiş (29) ailesinin ikamet ettiği Ödemiş'te düzenlenen resmi törenin ardından baba ocağı Bayındır Zeytinova'da toprağa verildi.

Şehit polis Mehmet Aydiş, 23 Temmuz 2013 tarihinde, Kahramanmaraş'ta görev esnasında Haydarbey Mahallesi, Mevsim Sitesi önünde motosikletiyle kaza yaptı. Aydiş'e ilk müdahale Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde yapıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademesi Hastanesi'ne (GATA) sevk edildi. Bitkisel hayata giren Aydiş, doktorların müdahalelerine rağmen geçen cumartesi günü saat 21.30'da şehit oldu.

BAYRAĞINI DALGALANDIRACAK MESLEKTAŞLARIN ARDINDA BEKLİYOR

Şehit polis Mehmet Aydiş'in özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Arkadaşımızı şehit rütbesiyle uğurlarken bu ülkeyi hizmet edebilmek için canlarını feda edebilen böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri için değerli ailesine teşkilatım adına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Değerli şehidimizin ailesi, sizler, bize şehit kardeşimiz bıraktığı değerli kıymetli emanetlersiniz. Emniyet teşkilatımızın yurdun her tarafındaki emniyet teşkilatı gönülleriyle sizlere açık olacaktır. Mehmet, emniyet teşkilatımızın, ülkemizin ne ilk ne de son şehidi olacaktır. Her birinizin yüzlerindeki ifadede keder ve üzüntünün yanında, vakur ve kararlı duruşunuz da bu ülke için, bu memleket, bu bayrak için gerektiğinde her birimizin tereddüt etmeden canlarını seve seve feda edecek fedakarlık vatanseverlik hasretini görüyorum. Bundan da mutlu oluyorum. Şehit meslektaşım sen rahat uyu senin bayrağını dalgalandıracak meslektaşların ardında bekliyor" dedi.

Uzunkaya'nın konuşmasının ardından Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, dua ettirip, şehit polis Aydiş için helallik istedi.

EŞİ KUCAĞINDA KIZIYLA TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Törende şehidin eşi Merve Aydiş, 1.5 yaşındaki kızı Asya Aydiş ile birlikte tabutunun başından ayrılmadı. Küçük Asya'nın babasının Türk bayrağına sarılı tabutunu okşaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Şehidin babası Ramazan Aydiş ise "Hayallerim yarım kaldı" diyerek, oğlunun ardından ağıt yaktı. Törenin ardından şehit Aydiş'in cenazesi ikindide Ödemiş Hamdi Bey Camisi'ne götürüldü. Buradaki tören sırasında şehidin tabutu başındaki çerçeveli fotoğrafı rüzgar nedeniyle düşüp kırılması, acıyı daha da artırdı. Kılınan namaz sonrası Aydiş'in bir süre meslektaşlarının omuzlarında taşınan cenazesi baba ocağının bulunduğu Bayındır Zeytinova Mahallesi Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.