Uslu, yaptığı açıklamada, yatırımcıların hazırladığı ve TKDK tarafından kabul edilen projelerin hibe ödemelerine başladıklarını ifade etti. İstihdam projeleri için şimdiye kadar 4,5 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan Uslu, şunları kaydetti: 
     ''2012 yılında kabul edilen tüm projeler için ödeyeceğimiz tutar ise 10,5 milyon TL'yi bulacak. Söz konusu çalışma kapsamında bugüne kadar 4 adet süt üreten tarımsal işletmeye, 2 adet et üreten tarımsal işletmeye, 1 adet otel yapımına, 1 adet dondurma fabrikası makine alımına, 2 adet zeytinyağı fabrikası kurulumuna hibe verildi.'' 
     İstihdama verilen destekle Kahramanmaraş'ın farklı bir noktaya ulaşacağını vurgulayan Uslu, ''Şehrimizde Avrupa Birliği (AB) standartlarında tesislerin kurulumunu sağladığımız için için mutluluk duyuyoruz. İnsan ve çevre sağlığına duyarlı, reel ekonomiye direk katkıda bulunan üretim tesisleri Kahramanmaraşlı yatırımcılarımızın ufkunu açacak, bilinçli üretimin kapısını aralayacaktır. Desteklemeler bir dünya markası olan Kahramanmaraş'ın değerine değer katacak'' ifadelerini kullandı. 
     Yeni yılda da hibe desteklerinin devam edeceğini anımsatan Uslu, yatırımcıların ''8. Başvuru Çağrı İlanı'' kapsamında hazırladıkları projelerini 15 Ocak tarihine kadar kendilerine teslim etmeleri gerektiğini dile getirdi. Uslu, ayrıca, ''9. Başvuru Çağrı İlanı'' döneminde ''Kanatlı Eti Üretimi ve Kanatlı Eti İşleme'' yatırımlarına hibe desteği verileceğini sözlerine ekledi.